Süt Karameli

08:31


Dulce de Leche (Süt Karameli)








Latin Amerika'dan nefis, ipeksi bir tat. Ekmek üstü bir lezzet olmanın yanında dondurma, kurabiye, sütlü tatlılar ve pan cake üzerinde de çok kullanır. Sütün şekerle karamelize edilmesiyle hazırlanan bu tat içinTürkçe bir isim bulunmadığından ben süt karamelini uygun buldum.

Orijinal tariflerde krema yok ama ben krema ilavesiyle yapıyorum ve dil üstünde eriyiveren bir yapıda oluyor. Kahvaltıda bükler kadar çocukların da çok seveceği bir lezzet.

Malzemeler:
5 bardak süt, (1 litre)
1 paket krema (200 ml)
1bardak Şeker
½ tatlı kaşığı karbonat, 1 kaşık suda eritilmiş

1 orta boy kavanoz

Yapılışı: 

  1. Sütü, kremayı ve şekeri kalın altlı büyükçe çelik bir tencereye alıp bir taşım kaynatınŞekerin iyice erimesi için tel çırpıcı ile karıştırın.

  1. Tencereyi nihale üstüne alıp eritilmiş karbonatı ilave edip çırpıcı ile hızlakarıştırın. Bu esnada süt kabarıp köpüklenecektirÇırprıcı ile 1-2 dakika karıştırdıktan sonra normale döner.

  1. Tencereyi tekrar ocağa alıp en kısık ateş üzerinde 1-1,5 saat daha kaynamaya bırakın. Aralarda hafifçe karıştırıp kontrol edin. Yarım saat içinde süt karışımının rengi turuncuya doğru dönmeye başlayacaktır. Bundan sonra da yavaş yavaş tatlı bir karamel rengine dönüşüm başlar.

  1. Bu süre sonunda karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Ocaktan indiripılımaya bırakın.

  1. Ilıyınca telle 2-3 dakika çırpıp cam kavanoza alıp ağzını kapatın.Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.











You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images